Кошик порожній
Меню
Зателефонувати

На користь якого матраца зробити вибір: пружинного або безпружинного

17.03.2017

Існує два поширених типу матраців, в залежності від особливостей каркаса - безпружинні і пружинні. Останні поділяються на дві підгрупи - це:

    залежний пружинний блок - особливостями такої будови є з'єднання кожної пружини один з одним. Товар даного зразка вважається застарілим і користується малим попитом серед покупців. Вони знаходяться в категорії низької цінової політики, але мають недовгим терміном експлуатації через те, що можуть прогинатися, скрипіти;
    незалежний пружинний блок - відрізняється тим, що між ближніми пружинами немає зв'язків. Їх якість вимірюється в кількості пружин на квадратний метр, норма - 256, оптимальний варіант - 512.

Плюси та мінуси пружинних матраців

Ми розглянемо позитивні і негативні сторони матраців з незалежним каркасом так, як пружинні матраци з залежним блоком вийшли з моди, і мають велику кількість недоліків, Факторами, які можуть сприятливо вплинути на вибір покупця в сторону цієї моделі, є:

    ортопедичність - вони повторюють вигини тіла людини, благотворно впливають на розслаблення організму під час сну і не перешкоджають притоку крові до органів;
    можуть використовуватися в терапевтичних цілях;
    НЕ видають звуку при зміні положення тіла вночі;
    термін експлуатації в межах десяти років - це непоганий показник, проте, нижче, ніж у безпружинних матраців;
    різні зони жорсткості по всій площі матраца, які відповідають ділянкам тіла людини, наприклад, м'яка - в поперековій зоні, більш жорстка - в місці локалізації плечового пояса.

Мінусами пружинних матраців прийнято вважати їх дорожнечу і важливість дотримання правил експлуатації - на даній моделі не можна стрибати і піддавати її сильним фізичним навантаженням. Також для підтримки ваги пружин по периметру встановлено спеціальний каркас, на якому можна спати. Не рекомендується купувати для дітей так, як вони негативно впливають на формування опорно-рухової системи і не призначені для того, щоб на них стрибали, бігали.
Плюси і мінуси безпружинних матраців

Безпружинні матраци набирають популярності серед покупців, які є поціновувачами здорового сну. Вони відрізняються за ступенем жорсткості - бувають м'якими, середньої жорсткості і жорсткими. Їх позитивні сторони полягають в таких аспектах:

    безшумність - за рахунок відсутності пружин не відтворює скрипів, сторонніх звуків під час зміни пози для сну;
    невелика вага, що дозволяє без зусиль транспортувати товар, пересувати по квартирі;
    відсутність додаткового каркаса з боків матраца, що робить всю його площу прийнятною для сну і комфортабельною;
    відсутність спеціальних вимог до догляду за виробом;
    довгий термін експлуатації - більше п'ятнадцяти років, за рахунок міцності каркаса;
    наявність ортопедичних властивостей.

Серед факторів, які йдуть не на користь даних моделей, виділяють наступні: висока цінова політика і можливість витримати вагову категорію до 120 кг.
В яких випадках підійде пружинний і безпружинний матраци?

Вибір відповідної моделі грунтується на вік людини, який буде на ньому спати, індивідуальних естетичних побажань і стан здоров'я.

Отже, пружинні матраци підходять здоровим молодим людям і особам з масою тіла більше 120 кг.

Безпружинні матраци, в залежності від жорсткості, рекомендовані таким групам населення:

    м'які - людям похилого віку, любителям сну на боці, людям з ураженнями поперекового відділу хребта;
    середньої жорсткості - вагітним жінкам, людям після хірургічної операції, молодим особинам від 25 до 55 років з масою тіла, що не перевищує 90 кг;
    жорсткі - дітям для правильного формування кісткових структур, люди з больовими відчуттями в області спини, остеохондрозом, порушеннями постави, особи великий ваговій категорії.

Покупець повинен зробити остаточний вибір, проаналізувавши недоліки і переваги пружинного і безпружинного матраців, оцінивши особисте самопочуття. Також при проблемах зі здоров'ям, велике значення має консультація медичного працівника. Якщо після покупки даної групи товарів вам важко заснути, на ранок болить голова, ломить суглоби або м'язи, навалюється відчуття втоми - це ознаки того, що придбаний матрац не підходить для вас.

Широкий вибір матраців представлений на нашому складі - всі моделі відрізняються місткістю, технічними властивостями, зовнішнім виглядом, особливостями каркасного будови, матеріалами, виробниками і цінами. Тут кожен зможе знайти модель, яка припаде йому до смаку і кольору.

Кожен товар має хорошу якість, відповідає стандартам безпеки, зроблений з натуральних матеріалів.

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар



Нові записи в блозі

Зателефонувати

Натисніть на телефонний номер